|
  |
Galerianki... |
|
|
|
|
nie, 08 cze 2008 - 01:14
|

Mistrz

Grupa: Administratorzy
Nr użytkownika: 2
Gadu-Gadu: 5885806 

|
"Film Katarzyny Rosłaniec opowiada o 14-letnich gimnazjalistkach szukających w centrach handlowych sponsorów, 20-30 l. mężczyzn, którzy w zamian za seks kupują im prezenty: upragnione ciuchy, kosmetyki oraz wożą swoimi sportowymi samochodami. Główna bohaterka filmu Alicja odstaje od swoich szkolnych koleżanek nazywanych ?szlaufami". Nie nosi charakterystycznych dla nich białych kozaczków, krótkich spódniczek i sztucznych paznokci. Jest nieśmiałą, nieco dziecinną nastolatką. Jednak jej największym marzeniem jest zaprzyjaźnić się z modnymi rówieśniczkami. Życie Alicji odmienia się kiedy wybawia z opresji Milenę, istną królową szlauf, a ta proponuje wprowadzić ją w środowisko, mimo, iż wychodzi na jaw kompromitujący fakt nie posiadania przez Alicję telefonu komórkowego. Milena chce pomóc jej w znalezieniu sponsora, co ma odmienić jej życie. Alicja waha się, sprawę komplikuje zakochany w niej Michał, pełen uroku kolega z klasy..." Jeśli ktoś jeszcze nie widział to polecam: http://pl.youtube.com/watch?v=l92ok_SHxsQhttp://pl.youtube.com/watch?v=bwm-Qn8UKHshttp://pl.youtube.com/watch?v=pgfr5RT0ZbM---- Tak to jest jak się nie ma w nikim oparcia, a przede wszystkim w rodzicach. Chciała mieć kasę na telefon, pojechała z kolesiem, ale ostatecznie uciekła z samochodu i wróciła do domu, gdzie szukając wsparcia otrzymała zupełnie coś przeciwnego co utwierdziło ją we wcześniejszym wyborze. Głupia matka... szkoda dziewczyny... zresztą ojciec nie lepszy. Z dziećmi TRZEBA rozmawiać i ich słuchać.
--------------------
"Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli."
|
|
|
|
|
|
|
|
wto, 25 lis 2008 - 19:18
|
Nowy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 12,819

|
w połowie filmu byłam przekonana że ta dziewczyna jednak zrezygnuje z tego typu życia , jak te jej niby "koleżanki" widać było że je podziwiała . No ale tak jak wcześniejszych odpowiedziach też sadzę że wina jest na pewno po stronie rodziców brak zainteresowania . Koniec filmu mnie zdziwił i to bardzo . Takie jest moje zdanie na ten temat.
|
|
|
|
|
|
|
|
wto, 25 sie 2009 - 09:28
|
Nowy

Nr użytkownika: 12,954
Gadu-Gadu: 6245381 

|
Szkoda tylko że czasem porządne dziewczyny są uznawane za takie wulgarne. Nie wiem jak u Was w mieście, ale u mnie (Mieszkam we Wrocławiu) można czasem spotkać kilka dziewczyn ubranych i umalowanych jak nie wiem co, które może nie śpią z kimś za pieniądze ( z resztą kto to wie) ale komentują wszystko co się u jakiejś (często ładniejszej od nich) dziewczyny przechodzącej obok nie podoba. Raz miałam nawet taką akcję, że byłam z dwoma koleżankami na mieście i jakieś laleczki zaczęły sie do nas czepiać, pobiły jedną z moich koleżanek, a gdy zawołałam ochroniarza rzuciły na odchodne że mam "prze...ane". Nie wiem skąd biorą się takie dziewczyny i czemu robią to a nie co innego, czy to wynika z ich sytuacji rodzinnej, albo relacji z rodzicami.. Moim zdaniem jak rodzic dobrze wychowa córkę to do takiego czegoś się nie dopuści. Oczywiście trzeba mieć też trochę oleju w głowie.
Do kina oczywiście pójdę ;] Oglądałam już etiudę, teraz pełnometrażowy film w kinie mam zamiar obejrzeć. Bardzo życiowy film. Żywcem wyjęte sceny z jakiejś galerii handlowej do której każda z nas nieraz chodzi, czyż nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
śro, 14 paź 2009 - 17:13
|
Nowy

Nr użytkownika: 12,974

|
A która aktorka bardziej wam pasowała w roli Mileny? Marta Łącka, która zagrała w filmie krótkometrażowym czy Dagmara Krasowska, która zagrała w pełnometrażowym ? ;]]
|
|
|
|
|
|
|
|
wto, 19 sty 2010 - 15:24
|
Nowy

Nr użytkownika: 13,004

|
Właśnie obejrzałem ten film i w sumie zakończenie jest bardzo smutne i pesymistyczne, chociaż mimo to uważam, iż samo zjawisko galerianek w Polsce jest raczej marginalne. Czasem się o tym mówi, ale są to pojedyncze przypadki i nie należy utożsamiać tego filmu z polskimi nastolatkami. Dlatego film mnie jakoś szczególnie nie poruszył - jedyne, co mi się podobało to słowa ostr, jest nawet specjalna płyta ( ostr galerianki). Dzięki ostr mam przynajmniej dobre wrażenie po tym filmie
|
|
|
|
|
|
|
|
śro, 20 sty 2010 - 10:50
|
Nowy

Nr użytkownika: 13,004

|
16 lat albo i mniej. To jest tak, że wszyscy o tym mówią, ale czy ktoś tak na prawdę spotkał się z takim zjawiskiem ? Jeśli dziewczyna ma się zamiar puszczać, to wszędzie może spotkać odpowiedniego kolesia. Tak więc równie dobrze można nakręcić kolejne filmy o puszczalskich laskach w dyskotekach, klubach, itp.
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
Najlepsze zdjęcia z Singapuru i wyjątkowe szablony aukcji. Zobacz również zasłony wstęgowe oraz części FORD.
|
|